Een goede balans tussen bewegen, rust, ontspanning en goede voeding

Bij Filimo kunnen alle kinderen hun energie kwijt. Filimo heeft een eigen gymzaal waar iedere dag andere sport of bewegingsvorm wordt aangeboden daarnaast mag ieder kind zich uitleven in de tuin, het atelier of op de groep. Kinderen krijgen zoveel mogelijk de ruimte om te zijn wie ze zijn en te worden wie ze willen worden.

Sport en Bewegen

Fysieke en mentale gezondheid; het bieden van een goede balans tussen bewegen, rust, ontspanning en goede voeding is de basis van kindcentrum Filimo. Vanaf de leeftijd van anderhalf jaar maken de kinderen kennis met verschillende manieren van bewegen. De kinderen nemen deel aan het beweegprogramma ‘Gymkids’, waarbij ook een beweegdiploma kan worden behaald.

Vanaf vier jaar nemen kinderen deel aan sportclinics waarbij verschillende vormen van sport en bewegen aan bod komen. Door mee te doen aan bewegingsactiviteiten leren de kinderen verschillende vaardigheden te ontwikkelen op cognitief, sociaal- emotioneel en motorisch gebied. Kindcentrum Filimo ziet samen sporten, bewegen en spelen als een belangrijk middel om na bijvoorbeeld een drukke schooldag te ontspannen.

 

Vragen? Stel ze aan Pieter

Groepssamenstelling

Filimo beschikt over twee BSO locaties:

  • Filimo (Jacob van Campenstraat)
  • Filimo SportQube

Filimo (Jacob van Campenstraat)

Filimo beschikt over twee BSO-ruimtes. BSO groep 1 bestaat uit één basisgroep met maximaal 20 kinderen. BSO groep 2 bestaat uit twee basisgroepen met maximaal 20 kinderen per groep. In totaal kunnen er maximaal 60 kinderen opgevangen worden op de BSO.

Filimo SportQube

Filimo SportQube beschikt over één BSO-ruimte. Deze ruimte bestaat uit één basisgroep met maximaal 20 kinderen en één basisgroep met maximaal 10 kinderen. In totaal kunnen er maximaal 30 kinderen opgevangen worden op de BSO.

Filimo SportQube is, in verband met de intensiviteit van de sportlessen, toegankelijk voor kinderen vanaf 5 jaar.

Indeling basisgroepen

Binnen Filimo is er met de volgende uitgangspunten rekening gehouden bij de indeling van de kinderen in de basisgroepen:

  • Leeftijd
  • Sociaal emotionele veiligheid van het kind
  • Vrienden en vriendinnen
  • Klasgenoten
  • Motorische ontwikkeling en motorisch niveau van bewegen

Zwemdiploma

In de leeftijd van vier tot zeven jaar wordt de mogelijkheid geboden om tijdens de BSO-uren een zwemdiploma te halen. Naast het volgen van zwemlessen zijn er diverse andere vormen van beweging die aan bod komen. Zo kunnen zij onder andere kennis maken met de sporten voetbal, tennis, yoga, judo, tai chi, hockey, freerunning, handbal, schaatsen en turnen.

SportQube

Op maandag, dinsdag en donderdag kan je ook komen sporten op onze BSO-locatie in de SportQube. Een ontzettend gave locatie met een breedtesportzaal, free-runningzaal, springzaal, kidsgym, judozaal en twee turnzalen.

Wil jij hier ook met ons komen sporten? Neem dan nu contact op!

Wanneer je deelneemt aan zwemlessen of naschoolse activiteiten op of nabij de Lanteerne dan is het voor deze dag niet mogelijk om je op te geven voor de BSO in de SportQube.

Tarieven

Filimo hanteert een all-in tarief. Dit betekent dat zowel de voedingsmiddelen, warme maaltijd, als de sportlessen en activiteiten zijn inbegrepen bij de prijs (m.u.v. zwemlessen). Ook de oudercursussen en thema-avonden zijn inbegrepen bij het tarief.

Voor de BSO zijn de volgende contractvormen mogelijk:

BSO 2024

52 weken pakket € 9,89 per uur
48 weken pakket € 10,57 per uur
40 weken pakket € 11,17 per uur
12 weken pakket (vakantie opvang) € 11,17 per uur
VSO, Vervroegde of verlengde opvang € 6,80 per half uur

 

BSO

Vragen? Stel ze aan Desirée

024-8457974

info@filimo.nl

Kom eens een kijkje nemen!

Je kunt bij ons altijd binnen lopen om een een kijkje te nemen.
Heb je interesse in een rondleiding of een kennismakingsgesprek?
Maak dan even een afspraak.