Ieder kind vanaf 10 weken is welkom bij Filimo. Kom je ook bij ons spelen?

Meld je dan aan via het aanmeldformulier of neem contact met ons op. Het aanmelden en aanvragen van informatie is geheel vrijblijvend.

Aanmelden

Groepssamenstelling

Filimo werkt met horizontale groepen om op deze manier optimaal in te spelen op de behoeftes per leeftijdscategorie. Om toch met alle medewerkers en leeftijdsgroepen in contact te blijven staan wordt er een ‘open-deuren beleid’ gehanteerd. Op deze manier is de overgang naar een volgende groep een minder grote stap.

Openingstijden

Filimo Kindcentrum is 52 weken per jaar geopend. Met uitzondering van nationale feestdagen. De standaard openingstijden zijn van maandag tot en met vrijdag van 07.30 tot 18.00 uur. Op Sinterklaas-, kerst- en oudjaarsavond is Filimo Kindcentrum om 17.00 uur gesloten.

In overleg is er vervroegde- en/of verlengde opvang van 07.00 tot 19.00 uur mogelijk.

De volgende dagen is Filimo gesloten:

  • Nieuwjaarsdag
  • Pasen
  • Koningsdag
  • Bevrijdingsdag (eens in de vijf jaar)
  • Hemelvaartsdag
  • Pinksteren
  • Vierdaagse intocht
  • Eerste- en tweede kerstdag
Babygroep

Brengen & halen

Tussen half acht en negen uur kunnen de kinderen gebracht worden. Onder het genot van een kopje koffie of thee is er de mogelijkheid om nog even te spelen met uw kind en bij te praten met andere ouders/verzorgers en pedagogisch medewerkers. Vanaf negen uur starten wij met ons gezamenlijk beweegmoment. Vind je het leuk om samen met je kind hier aan mee te doen? Dan mag dit natuurlijk altijd!

Vanaf half vijf kunnen de kinderen weer worden opgehaald. Natuurlijk is het altijd mogelijk om jullie kind(eren) eerder op te halen. Geef dit dan even aan ons door, dan houden we hier rekening mee met eventuele uitstapjes en/of activiteiten.

Vragen?

Stel ze aan Desirée

“Suikers proberen wij zo veel mogelijk te vermijden. Wij schenken aan de kinderen water (met fruit voor de smaak) of kruidenthee.”

Voeding

Bij Filimo eten we een warme maaltijd tussen de middag. Het is gebleken dat kinderen beter eten in groepsverband en op deze manier krijgen ze de juiste voedingsstoffen binnen. ´s Avonds kunnen kinderen een boterham eten of mee-eten met de rest van het gezin. Twee keer warm eten vormt geen probleem voor de gezondheid.

Filimo is voorstander van biologische voeding voor baby’s. Voor kinderen van nul tot één jaar bieden wij biologische kunstvoeding (HiPP) aan. Mochten er speciale dieetwensen zijn of geef je borstvoeding, dan kun je dit zelf meenemen.

Slapen en rusten

Buiten slapen is gezond! Kinderen hebben minder last van verkoudheid, maken meer vitamine D aan en daarnaast slapen kinderen buiten vaak beter. Bij Filimo laten we de kinderen zo veel mogelijk buiten slapen, uiteraard is er ook de mogelijkheid om binnen te slapen.

Baby’s en peuters hebben hun eigen slaapkamer. Op deze manier kunnen de kinderen hun eigen slaapritme volgen.

Kinderen die niet meer hoeven te slapen rusten op de groep.

Peuter- en kleuteryoga

Bij Filimo starten we iedere ochtend met yoga. De yoga wordt gegeven door een van onze gecertificeerde yoga docenten. In onze gymzaal hebben wij de ruimte om met alle kinderen van 1 tot 4 jaar te bewegen en ontspannen. Er komen verschillende thema’s zoals de seizoenen en feestdagen voorbij. In de zomer gaan we voor de yoga naar buiten. Er is natuurlijk niks lekkerder dan met je blote voeten in het gras te staan om optimaal te kunnen aarden. Yoga helpt de kinderen om in balans te komen met zichzelf. Daarnaast is yoga een goed middel om beter om te kunnen gaan met een snelle, hectische samenleving. Bij Filimo leren de kinderen ontspannen en zichzelf zijn, wat zorgt voor een fijne sfeer.

Beweeglessen

Fysieke en mentale gezondheid; het bieden van een goede balans tussen bewegen, rust, ontspanning en goede voeding is de basis van Filimo Kindcentrum. Vanaf de leeftijd van anderhalf jaar maken de kinderen kennis met verschillende manieren van bewegen. De kinderen nemen deel aan het beweegprogramma ‘Gymkids’, waarbij ook een beweegdiploma kan worden behaald.

 

Tarieven

Filimo hanteert een all-in tarief. Dit betekent dat zowel de voedingsmiddelen, warme maaltijd, als de sportlessen en activiteiten zijn inbegrepen bij de prijs (m.u.v. zwemlessen). Ook de oudercursussen en thema-avonden zijn inbegrepen bij het tarief.

Voor de kinderopvang zijn de volgende contractvormen mogelijk:

Kinderopvang 2024

52 weken pakket € 10,38 per uur
Vervroegde of verlengde opvang € 7,14 per half uur

*Minimum afname van twee dagdelen (dit geldt alleen voor de kinderopvang)

Kinderopvang

Vragen? Stel ze aan Madelon

024-8457974

info@filimo.nl

Kom eens een kijkje nemen!

Je kunt bij ons altijd binnen lopen om een een kijkje te nemen.
Heb je interesse in een rondleiding of een kennismakingsgesprek?
Maak dan even een afspraak.