Veelgestelde vragen

Waar kan ik mijn kinderen aanmelden?

Via ons aanmeldformulier kan je je kinderen aanmelden voor zowel het kinderdagverblijf (KDV) als de buitenschoolse opvang (BSO).

 

Wat is de plaatsingsprocedure?

Nadat het aanmeldformulier is ingevuld komt jullie kind op de plaatsingslijst en worden jullie van harte uitgenodigd om bij ons een kijkje te komen nemen. Vervolgens wordt er gekeken naar de plaatsingsmogelijkheden, om daarna een contract op te stellen voor de definitieve plaatsing.

Wanneer kinderen voor het eerst komen spelen bij Filimo is het voor het kind fijn om even te wennen aan de nieuwe omgeving en de leidsters. De wendagen worden afgesproken tijdens het intakegesprek dat een aantal weken voor de plaatsing zal plaatsvinden. Ieder kind mag kosteloos twee dagdelen komen wennen.

Wat zijn jullie openingstijden, breng- en haaltijden?

Filimo Kindcentrum is 52 weken per jaar geopend. Met uitzondering van nationale feestdagen.
De standaard openingstijden zijn van maandag tot en met vrijdag van 07.30 tot 18.00 uur. Ook is vervroegde- en verlengde opvang mogelijk van 07.00 uur tot 19.00  uur.

De kinderen kunnen worden gebracht tussen 07.30 uur en 09.00 uur. De kinderen kunnen worden opgehaald tussen 16.30 uur en 18.00 uur. Uiteraard kan je je kind ook later brengen of halen, laat dit dan even weten aan de groep.

Is er een wachtlijst?

Voor de kinderopvang en buitenschoolse opvang is er voor enkele dagen een wachtlijst.

Wat zijn de contractvormen en tarieven?

Filimo hanteert een all-in tarief. Dit betekent dat zowel de voedingsmiddelen, warme maaltijd, als de sportlessen en activiteiten zijn inbegrepen bij de prijs (m.u.v. zwemlessen). Ook de oudercursussen en thema-avonden zijn inbegrepen bij het tarief.

Voor de kinderopvang zijn de volgende contractvormen mogelijk:

Kinderopvang 2020

52 weken pakket € 8,42 per uur
48 weken pakket € 8,70 per uur
Vervroegde of verlengde opvang € 6,05 per half uur

*Minimum afname van twee dagdelen (dit geldt alleen voor de kinderopvang)

Voor de BSO zijn de volgende contractvormen mogelijk:

BSO 2020

52 weken pakket € 8,09 per uur
48 weken pakket € 8,64 per uur
40 weken pakket € 9,13 per uur
12 weken pakket (vakantie opvang) € 9,13 per uur
VSO, Vervroegde of verlengde opvang € 5,55 per half uur
Is het mogelijk om een dag te ruilen?

Uiteraard is het mogelijk om binnen de gestelde voorwaarden dagen te ruilen, inclusief vakantie- en feestdagen mits de groepsgrootte dit toelaat.